Michel Meissen

Michel Meissen, 1941, Voorhout, Zuid-Holland.
Socioloog, schrijver van een honderdtal historische verhalen (gepubliceerd in vier boeken), van monologen, toneelstukken en gedichten. Initiator, schrijver en mede-uitvoerende van het Tilburgs studentencabaret 'Kunstbeenderen', speelde toneel (w.o. de rol van Romulus de Grote in het gelijknamige toneelstuk van Friedrich Dürrenmatt), Initiator en oprichter van de ‘stichting Het Portret Spreekt’. Was van 2004-2014 als artistiek leider van die stichting verantwoordelijk voor de presentatie van 10 succesvolle theaterproducties (60-70 minuten) – zie onder TONEEL; en voor een aantal monologen waaronder Hugo de Groot, Constantijn Huygens, Michiel de Ruyter, Koningin Wilhelmina, Koning Willem I.

Okt. 2014: Initiatiefnemer van de Stichting Historisch Theater (HT), zie
www.historisch-theater.nl, verantwoordelijk voor nieuwe theaterproducties w.o. 'Zeestraat. Het leven van Constantijn Huygens', de monoloog 'De waarheid is naamloos. Leven en denken van Benedictus Spinoza', de tragikomedie 'De vierde vrouw. Louise de Colignie'.

Michel Meissen

Wat geeft hem rust? De eigen taal.
Een deel begrijpt hij helemaal.

Michel Meissen (Foto: Mieke Weegels)

Zijn publicaties staan vermeld bij de Koninklijke Bibliotheek onder deze link.

Enkele publicaties over het toneelwerk van Meissen

Den Haag Centraal (2 febr. 2017)

AD - Haagsche Courant (2 febr. 2017)

Januari 2016
In de Statenkoerier staat een portret over Michel Meissen.

Oktober 2015
De Scheveningsche Courant heeft een artikel geschreven over het toneelstuk "Zeestraat - Het leven van Constantijn Huygens".

September 2015
OogopScheveningen.nl heeft een portret over Michel Meissen gemaakt.
Gezicht op Scheveningen: Michel Meissen